Om mig & keramiken

Jag heter Helena Kierman och driver Keramiktorget sedan ett drygt decennium tillbaka. Min första kontakt med keramiken var på Mullsjö folkhögskola 2009 och den fascination jag kände för leran redan då håller i sig -jag tycker att lera är ett fantastiskt material där jag aldrig blir fullärd.

Jag drejar (nästan uteslutande) mina alster och det som kanske främst utmärker min keramik är att jag drejar tunt. Särskilt muggarna då jag själv tycker att det smakar godare med tunna kanter. Lerorna jag drejar i är stengodslera av olika färger och glasyrerna är samtliga tåliga. All min keramik tål diskmaskin och mikro (om inte annat anges på respektive produkt). Eftersom det är hantverk så är alla föremål unika och varierar något i storlek och form. 


 

Om webbshoppen

Keramiken i webbshoppen finns för omgående leverans och skickas normalt inom 24 timmar. Betalar gör du antingen med faktura från Klarna, swish, eller med kortbetalning. Vill du betala med presentkort? Mejla eller ring mig så löser vi det.

Inom Sverige är frakten är fri vid köp över 1000 kr. Handlar du under det beloppet kostar frakten endast 59 kr. Och har du möjlighet att komma och hämta din keramik så finns det alternativet också att välja.

Inom EU kostar frakten 150 kronor och till övriga världen 250 kr.

Jag har valt att inte arbeta med beställningar (annat än undantagsvis) utan jag skapar fritt och lägger ut resultatet i webbshoppen allt eftersom jag har nya alster färdiga. Min produktion är småskalig och det är inte ovanligt att vissa alster bara kommer i något enstaka exemplar. Ibland gapar webbshoppen lite tom beroende på att jag enbart har produkter i lager upplagda men jag har som mål att fylla på åtminstone någon gång varannan vecka. Är det något särskilt du önskar eller håller utkik efter så får du gärna kontakta mig via kontaktformuläret till höger.

Kurser?

Jag får många förfrågningar om att hålla kurser eller andra aktiviteter. Men pga tidsbrist så har jag slutat med det sedan ett par år tillbaka och har tyvärr inga planer på nya kurser eller aktiviteter 2021.

KOntakt

Helena Kierman
Keramiktorget
Lönsås Herrängen 602
591 77 Borensberg
0733-860000
info@keramiktorget.se

Godkänd för f-skatt

GPS
WGS84: N 58° 31.9234', E 15° 16.2988'
Decimal: 58.5321, 15.2716